Over de leraren

Foto: Keiyaku

Walter Takens

Walter studeerde natuurkunde en werkt als IT-architect. Hij beoefent naast zen de kunsten van het roeien en hardlopen. Sinds 2014 mediteer hij bij en met  sensei Keiyaku.
“Ik ervaar zen als een voortdurende oefening in het ondergaan en beschouwen van het leven zonder corrigerende gedachten. Anders gezegd voelt het voor mij als een voortdurend en aandachtig onderzoek – in de praktijk van het dagelijks leven – naar míj́n positie in de samenhang der dingen. Lastig en tegelijk verrijkend.”

Hij geeft de introductielessen.
Walter kiest voor geen foto.

Ronald Keiyaku (Uijtdehaage), sensei

sensei Keiyaku op de Monnikweg / foto: N. Tuinman

Sensie Keiyaku is oprichter van Zendoen (2007). Hij is leerling van Niko Tenko Roshi (Tydeman) en ontving van hem in 2018 Shiho-transmissie. Daarmee is hij sensei (zenleraar) en opgenomen in de  formele -rechtstreekse- lineage van opvolgers van de Boeddha.

Ronald Keiyaku sensei begon met zen in 1999 bij Zentrum in Utrecht bij Cornelia Wierenga en Willem Scheepers. Hij studeerde ondertussen ook bij Jiun Hogen Roshi, Hosumi Gensho Roshi, Tulku Lobsang, Thich Nhat Hanh en André van der Braak. Ronald Keiyaku gaf ook onderricht bij Zentrum en elders.

Niko Tenko Roshi & Ronald Keiyaku sensei

Meer informatie over: