Over de leraren

Foto: Keiyaku

Ronald Keiyaku (Uijtdehaage), sensei

Sensie Keiyaku is oprichter van Zendoen (2007). Hij is formeel leerling van Niko Tenko Roshi (Tydeman) en ontving van hem in 2018 Shiho-transmissie. Daarmee is hij sensei (zenleraar) en opgenomen in de  formele -rechtstreekse- lineage van opvolgers van de Boeddha.

Niko Tenko Roshi & Ronald Keiyaku sensei

In 1999 begon hij met zen bij Zentrum in Utrecht bij respectievelijk Cornelia Wierenga en Willem Scheepers. Hij studeerde gedurende de jaren ook afwisselend bij Jiun Hogen Roshi, Hosumi Gensho Roshi, Tulku Lobsang, Thich Nhat Hanh en André van der Braak.
Keiyaku gaf onderricht bij Zentrum en elders.
Een publicatie van hem is De sutra van de Grenzeloze Geest

Walter Takens

Walter studeerde natuurkunde en werkt als IT-architect. Hij beoefent naast zen de kunsten van het roeien en hardlopen. Sinds 2014 mediteer hij bij en met  sensei Keiyaku.
“Ik ervaar zen als een voortdurende oefening in het ondergaan en beschouwen van het leven zonder corrigerende gedachten. Anders gezegd voelt het voor mij als een voortdurend en aandachtig onderzoek – in de praktijk van het dagelijks leven – naar míj́n positie in de samenhang der dingen. Lastig en tegelijk verrijkend.”

Hij geeft de introductielessen.
Walter kiest voor geen foto.

Meer informatie over: