Over de leraren

Walter Takens

Walter kiest voor geen foto en studeerde natuurkunde en werkt als IT-architect. Hij beoefent zen naast roeien en hardlopen. Sinds 2014 mediteer hij bij en met  Ronald Keiyaku.

“Ik ervaar zen als een voortdurende oefening in het ervaren en beschouwen van het leven zonder corrigerende gedachten. Anders gezegd voelt het voor mij als een voortdurend en aandachtig onderzoek – in de praktijk van het dagelijks leven -, naar míj́n positie in de samenhang der dingen. Lastig en tegelijk verrijkend.”

Zijn activiteiten: Introductiegroep

Ronald Keiyaku sensei, op de Monnikweg

Ronald Keiyaku (Uijtdehaage), sensei

Sensie Keiyaku is oprichter van Zendoen (2007). Hij is leerling van Niko Tenko Roshi (Tydeman) en ontving van hem in 2018 Shiho-transmissie. Daarmee is hij sensei (zenleraar) en opgenomen in de  formele -rechtstreekse- lineage van opvolgers van de Boeddha.

Ronald Keiyaku sensei begon met zen in 1999 bij Zentrum in Utrecht bij Cornelia Wierenga en Willem Scheepers. Hij studeerde ondertussen ook bij Jiun Hogen Roshi, Hosumi Gensho Roshi, Tulku Lobsang, Thich Nhat Hanh en André van der Braak. Ronald Keiyaku gaf ook onderricht bij Zentrum en elders.

Niko Tenko Roshi & Ronald Keiyaku sensei

Meer informatie over: